MENA-regionen – en life science-bolag

Global Pharma Consulting participates in Swecare’s 40th anniversary
17th May 2018
Global Pharma Consulting recognized as a Knowledge Partner by UAE Genetic Diseases Association
21st August 2018
Show all

MENA-regionen – en life science-bolag. 

(Article in Pharma Industry magazine, June 2018)

MENA (Middle East North Africa) är en av de snabbast växande hälso- och sjukvårdsmarknaderna. Folksjukdomar som diabetes och hjärtkärlsjukdomar ökar dramatiskt och marknadstillväxten i till exempel Förenade Arabemiraten pekar på en 60-procentig ökning (till 28 miljarder dollar) under de kommande fem åren. Ett växande antal svenska företag ser möjligheterna och i år ställde rekordmånga svenska företag ut, bland dem flera läkemedelsbolag, på Arab Health, en av världens största mässor inom life science. Syftet var att nätverka och bygga relationer med potentiella
kunder och samarbetspartners.

Statistik från Kommerskollegium visar att Sveriges export av medicinska och farmaceutiska produkter har ökat med drygt 70 procent mellan år 2014 och 2017 med Förenade Arabemiraten, Saudiarabien och Egypten som de tre länder i MENAregionen1 som bidrar mest och som tillsammans svarar för närmare 70 procent av exporten. Det borde finnas en stor, ytterligare tillväxtpotential då de flesta av länderna i regionen uppvisar noll eller blygsamma siffror inklusive de folkrikaste länderna Irak och Iran.

Read the full article (PDF).

Read the article in the PI digital magazine (page 18)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *